Savage xs slipper pads destroyed

Rchrdjrz

Member
Messages
24
Hey guys I have a savage xs and love this truck. But every time I tend to take it for a bash session. I destroy the slipper pads. When I open up the diff casing I can see green pad material all over the place. Do any of you have the same problem and if so how to prevent it.

P.s I only run it on 2s LiPo batteries
 

Firedcylinder

Active Member
Messages
98
There are already MANY posts about this.

My current slipper is on pack 5. I added a shim to the shafts and tightened the nut all the way down. Seems to be working pretty well so far.
 

Fiend

Active Member
Messages
88
My slipper lasted 20 packs or so IIRC?? Car took a lot of abuse but not running very continually each time...
 

J.LO's SAVAGE X

Well-Known Member
Messages
537
Location
eudora kansas
Have you tried trimming up a fiberglass brake disc from a savage, thick, hard leather works good, and even gasket material, from automotive parts store
 

bifftit

Well-Known Member
Messages
291
Location
North dakota
better buy more than one set....lol
hopefully this is a sign that HPI are finially going back into the part production business again.
I need a fuel tank
 
Messages
8
What happens when you replace the slippers and the pos still don't run its driving me crazy all I hear is the gears spinning but truck is not moving
 

bifftit

Well-Known Member
Messages
291
Location
North dakota
or a lost pin on an output cup

sux that the truck has to be torn apart to do most maintenence....lol glad i got rid of mine
 

Jam Racing 1

NPTB MONITOR & Master of the known Universe
HPISF Staff
Messages
4,652
Output cups are on the transmission shafts and the diff shafts, they are held on with setscrews, a look through the manual will be your best source of information
 

Firedcylinder

Active Member
Messages
98
I don't think it's the diffs or a missing pin or a set screw on an output shaft. The thing isn't moving at all. If he was missing one of those it would still move.
 
Messages
8
I don't think it's the diffs or a missing pin or a set screw on an output shaft. The thing isn't moving at all. If he was missing one of those it would still move.
Yea it's def in the trans something is slipping or something when I pick it up the tires slitely move when I hit the gas well back apart it goes 3rd time in a week dammit
 
Top