1. Ask questions. Share your HPI Savage knowledge. Register TODAY!

Welcome to HPISavageForum, a friendly forum to discuss the Savage RC Truck.

Your voice is missing! You will need to register to get access to the following site features:
  • Reply to discussions and create your own threads.
  • Our modern chat room. No add-ons or extensions required, just login and start chatting.
  • Access to private conversations with other members.

We hope to see you as a part of our community soon!

All servos twitch

Discussion in 'Electronics' started by Cj leclair, Mar 4, 2018.

  1. Cj leclair

    Cj leclair New Member

    Joined:
    Mar 4, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi I'm cj and all my servos on my savage twitch and i have replaced the batteries and this only happens when i turn the remote on and even then there is little to no response from the truck when i do anything on the remote and the steering and throttle servos are the ones twitching any ideas would be great.
    Thank you
     
  2. Jam Racing 1

    Jam Racing 1 NPTB Monitor, Master of the known universe....
    HPISF Staff

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    4,381
    Likes Received:
    627
    would be helpful to know what radio system you have, also if using dry cell batteries, and if all your connections are tight and they way they should be..... Dry cell batteries do not have enough voltage for high draw servos so use a hump type 5 cell rechargeable pack also would help to know if it is used or new, the stock electronics provided do not work very well at all and only really work enough to get your truck running.....
     
    • Like Like x 1
  3. Cj leclair

    Cj leclair New Member

    Joined:
    Mar 4, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    So it was used by my uncle and he made sure it was running befor i got it but now theres this problem and i do have the rechargeable so ill charge that amd set that up and the radio system is the RF6 2 channel receiver with the TF3 2 channel radio
     
  4. olds97_lss

    olds97_lss Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    1,555
    Likes Received:
    259
    Location:
    Dekalb, IL 60115
    Does it use 4 rechargeable AA's or a 5 cell receiver pack? Also, what's in the transmitter, rechargeable AA's or typical alkaline's?
     
    • Like Like x 1
  5. Cj leclair

    Cj leclair New Member

    Joined:
    Mar 4, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have both the 4 AA's and the 5cell pack, the transmitter uses normal alkaline
     
  6. Dodlef

    Dodlef Member

    Joined:
    Aug 15, 2017
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Mine did that and it turned out to be bad servo's I changed them it's perfect now they do get tired from use and need to be replaced especially on a heavy truck
     
    • Like Like x 1
  7. Cj leclair

    Cj leclair New Member

    Joined:
    Mar 4, 2018
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    ok cool thank you I'm going to take both my trucks to the hobby shop and get servos and other things thank you for your help
     

Share This Page